Sfarsitul de saptamana a adus pentru targumureseni prima edite a Targului de lactate, organizat de Staff Art, in colaborare cu Primaria Targu Mures. Ideea organizarii manifestarii a fost aceea de a sprijini producatorii locali de lactate din judetul Mures, precum si de consilierea targumuresenilor pentru o alimentatie sanatoasa. Au fost prezente cu standuri proprii noua firme producatoare de lactate, cele mai reprezentative la nivelul judetului Mures, dar si standuri cu produse apicole ale producatorilor din judet. “Mergem pe aceasta idee, a promovarii produselor alimentare autohtone, de a exploata ceea ce se intampla in judetul nostru. Daca avem posibilitatea sa consumam astfel de produse la noi in judet, sa o si facem, deoarece banii pe care ii platim pe aceste produse ajung la producatorii din judetul Mures, astfel putand sa dam o mana de ajutor acestei industrii locale”, a declarat Cristina Manoila, din cadrul Staff Art, organizator al evenimentului.
Au avut loc dezbateri intre producatori si procesatori, unde s-a discutat de spre problema laptelui din import, in detrimentul laptelui indigen, precum si o intalnire intre targumureseni si nutriationisti, stomatologi, cu prezenta directorului Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi si Pop Marta de la Asociatia de lupta impotriva osteropozei, prin care targumuresenii au constientizat importanta consumului de produse lactate. “Se stie ca primul aliment pe care omul il consuma este laptele, de aceea trebuie constientizata populatia asupra consumului sanatos al acestor produse”, a precizat Cristina Manoila.
Numarul participantilor prezenti a fost unul ridicat, lucru dovedit si prin numarul tichetelor de tombola oferite de organizatori, care au
estimat ca un numar de 15.000 de mureseni au trecut pragul Targului de lactate. In urma voturilor celor participanti, pe baza biletelor d