RECOMANDĂRI. Specialiştii spun că îngheţata la cornet este mai bună decât cea pe băţ, plină de coloranţi. Sursa: Andrei Spirache
Nu peste mult timp, când temperaturile o vor lua razna, consumul de îngheţată va creşte. Îngraşă tare, dar nu la fel de mult ca prăjiturile cu cremă. Este cel mai delicios şi cel mai dorit desert din timpul verii, dar nu întotdeauna şi cel mai sănătos.
Specialiştii în alimentaţie vă sfătuiesc să alegeţi îngheţata preparată în casă, iar dacă aceasta nu vă este la îndemână, să optaţi pentru sorbeturi ori pentru îngheţata de calitate, ambalată. Nu sunt recomandate îngheţatele pe băţ, intens colorate, şi nici cele cumpărate de la dozatoare.
Alegeţi îngheţata de casă pentru copii
Copiii trebuie feriţi de îngheţatele pline de coloranţi şi de cele preparate în condiţii improprii, cum sunt cele de la dozatoare. Dacă aveţi timp, este recomandat să le preparaţi îngheţată de casă.
„Aceasta se obţine din lapte, ou, frişcă bătută, iar ca ingrediente mai puteţi adăuga ciocolată, pulpe de fructe, legume sau vanilie”, dă reţeta expertul culinar Cezar Munteanu, de la THR Group.
Spre deosebire de îngheţatele industriale, cele preparate în casă nu conţin stabilizatori care să le facă mai dense, nu au conservanţi, coloranţi.
Sorbeturile nu au coloranţi şi conservanţi
O altă soluţie bună pentru micuţi sunt sorbeturile, care au mai puţine calorii şi mai multe vitamine decât îngheţata propriu-zisă. I se mai zice îngheţată dietetică, nu are colesterol şi nici grăsimi saturate.
Sorbeturile se prepară cu albuş, fără grăsimi, cu lapte degresat, pulpe de fructe, sirop de zahăr (sau glucoză lichidă), fără coloranţi, fără conservanţi. „Amestecaţi toate aceste ingrediente şi va rezulta un produs bio, pe care cei mici îl vor tolera uşor”, adaugă expertul