TENDINŢĂ. Gelozia şi teama de a fi furaţi îi fac pe tot mai mulţi dintre conaţionali să apeleze la aparatură modernă de urmărire şi la detectivi particulari. Sursa: Hepta
Verificarea amănunţită a viitorilor parteneri sau membri de familie a devenit deja obişnuinţă printre persoanele cu o stare materială deosebită. Unii apelează la detectivi particulari, dar cei mai mulţi - la aparatura de spionaj de pe internet. De aceea, softurile de mii de euro pentru ascultarea convorbirilor telefonice, microfoanele-spion, pixurile care filmează cu sunet şi alte asemenea gadgeturi au devenit nelipsite din arsenalul românilor geloşi sau al patronilor bănuitori.
Ginerică la control!
Viitorul soţ pare băiat bun, dar este un pic cam cheltuitor, faţă de cât îi permit veniturile. „Socrii ne-au solicitat o verificare amănunţită a tânărului care a cerut mâna fiicei lor. Ei se temeau că, odată intrat în familia lor, ginerele le va toca banii”, explică Maria Bumbaru, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România (ANDR), o cauză modernă de spionaj al românilor.
Aparatură video de ultimă oră, maşini de filaj ultradotate, verificări peste verificări. Toate aceste mijloace tehnice, folosite de profesionişti, au scos în evidenţă un adevăr trist. S-a dovedit că potenţialul ginere, patron al unui lanţ de firme, era plin de datorii pe la bănci şi emisese şi cecuri fără acoperire.
„Ia-ţi, mireasă, ziua bună!”
Verificările vin şi din exterior. „Un elveţian căruia i-a căzut cu tronc o româncă angajată la un hotel de acolo a hotărât să-şi verifice mai amănunţit viitoarea parteneră de viaţă, din cauză că respectiva îi ceruse, în diverse situaţii, sume de bani care au totalizat peste 20.000 de euro”, explică preşedintele ANDR.
Şi în acest caz, tehnica de supraveghere este de bază: aparate foto perfor