Nemaiputând închiria la preţurile sperate, proprietarii încep să investească în modernizarea locuinţelor pe care le oferă. Diferenţa de preţ este, în medie, de 50 de euro/lună pentru o garsonieră şi chiar mai mult pentru un apartament. Plecat în Spania de zece ani, electricianul Brăduţ Minea este proprietarul unei garsoniere în Capitală, ca şi al unei case construite în regie proprie pe un teren de 500 mp, cumpărat într-o comună din apropierea oraşului prahovean Câmpi
Nemaiputând închiria la preţurile sperate, proprietarii încep să investească în modernizarea locuinţelor pe care le oferă. Diferenţa de preţ este, în medie, de 50 de euro/lună pentru o garsonieră şi chiar mai mult pentru un apartament.
Plecat în Spania de zece ani, electricianul Brăduţ Minea este proprietarul unei garsoniere în Capitală, ca şi al unei case construite în regie proprie pe un teren de 500 mp, cumpărat într-o comună din apropierea oraşului prahovean Câmpina. „Patru ani am urcat ţevi de gaze, cu spinarea, pe blocurile din Madrid, până am avut norocul să găsesc un serviciu pe meseria mea într-un supermarket. Acolo lucrez şi acum, dar investesc în ţară, domnule. Sunt afacerist”, zâmbeşte Minea. El a cumpărat în 2005, cu mai puţin de 35.000 de euro, o garsonieră în cartierul bucureştean Dristor, pe care o închiriază şi care i-a asigurat un supliment financiar „de 400 de euro pe lună, în vremurile bune“, după cum mărturiseşte. Iar vremurile bune nu sunt prea departe în timp. „În doi ani, am încasat - dacă pun o medie de 350 de euro - vreo 8.500 de euro. Din fericire, nu am avut nevoie să investesc în reparaţii sau renovări“, completează Minea. Dacă „vremurile bune“ ar fi continuat, investiţia s-ar fi amortizat în ceva mai puţin de zece ani. Un ritm extrem de bun.
Renovarea şi echiparea au devenit deja un standard pentru locuinţele închiriate
Lucrurile s-au schimbat dec