Aşa-numitul "ménage à trois" luptă să intre cu drepturi depline în rândul lumii. Iniţiativa vine din "ţara tuturor posibilităţilor", din localitatea cu nume parcă predestinat, "Loveland", din statul Colorado, unde trăieşte o comunitate însemnată de "poliamorişti", care practică de câteva decenii "triada" sau "căsătoria în trei".
Organizat într-un ONG - Loving More -, grupul de poliamorişti din Loveland, World Polyamory Association (WPA), condus de lesbienele Sasha (68 de ani) şi Janet Kira (55) Lessin, din Maui, care s-au căsătorit legal în anul 2000, face de câtva timp lobby intens pentru legalizarea căsătoriilor în trei.
Acum un an şi jumătate, cuplul de lesbiene şi-a găsit un "soţ", pe Shivaya, de 60 "şi ceva" de ani, iar acum, cele două femei vor să se căsătorească cu el într-o "ceremonie publică", scrie Daily Beast.
"Vreau să mergem pe stradă mână în mână în mână, să trăim împreună în mod deschis şi să ne arătăm relaţia. Şi, de asemenea, să avem toate drepturile moştenitorilor, reduceri de impozite şi toate celelalte", a declarat Sasha. "Noi nu suntem cetăţeni de mâna a doua. Oricine vrea să se căsătorească având toate drepturile şi obligaţiile unui mariaj, ar trebui să aibă dreptul legal s-o facă. Argumentul fals că mariajul este dedicat procreării este ridicol", spune, la rândul ei, Janet.
COMBINAŢII POSIBILE
Poliamoriştii americani încearcă să aducă argumente cât mai plauzibile, prin care să disculpe oarecum bizarul tip de căsătorie în trei. Ei pretind că aceste "uniuni" nu au la bază sexul cu parteneri multipli şi nu sunt relaţii în care o persoană are legături cu alte două, fără ca acestea să fie, la rândul lor, implicate una faţă de cealaltă, pentru că ar semăna cu bigamia. Din contră, "triadele" presupun, în opinia lor, ca fiecare dintre cei trei parteneri să aibă "relaţii complete şi totale cu c