Dosarele marii coruptii, la judecata de apoi Promisiunile de combatere a marii coruptii prin sentinte de condamnare descurajante, facute Comisiei Europene de Romania, nu au fost onorate decat cu rare exceptii. Cotidianul va prezinta o scurta radiografie a traseului sinuos prin instante urmat de cateva dosare de coruptie, cazuri cu mare impact mediatic.
Capitala a fost impadurita in exces cu indicatoare rutiere Inflatie de indicatoare rutiere s-a produs in ultimii doi ani pe strazile Capitalei. Dintre ele, cele mai des intalnite sunt cel de „oprirea interzisa”, interdictie urmata in top de cel al stationarii sau al parcarii. Sunt strazi unde discurile cu insemne au fost montate pe fiecare stalp, mai dese decat sunt iarna ornamentele de Craciun. In schimb, locurile unde ai putea opri sau parca legal sunt din ce in ce mai putine. Desi Codul rutier prevede ca un semn de circulatie care interzice oprirea si care are dedesubt sageata dubla este valabil 50 de metri in fata si 50 de metri in spate, autoritatile locale au decis sa monteze cate un asemenea indicator la distante si mai mici. De exemplu, pe strazile Caraiman si Basarabia, indicatoarele de acest gen sunt unul dupa altul, pe fiecare stalp. La fel si pe Strada Izvor, care se coboara de la Ministerul Apararii pe langa Palatul Parlamentului, soferii sunt avertizati sa nu opreasca din 30 in 40 de metri, si chiar mai putin, desi semnele sunt foarte vizibile si nu ascunse de frunzis, relateaza Cotidianul.
Mihai Traistariu, care se clasa pe locul patru la editia din 2006 a competitiei europene, spune ca a fost una stearsa, lipsita de spectaculos: „Elena nu a avut acea stralucire pe scena. Nu a impresionat nici prin show, nici prin voce. Eu nu pot sa-i reprosez nimic, insa, asa cum am vazut-o din fata televizorului, a fost stearsa, parca nici nu a contat in concurs. Din pacate romanii nu inteleg ce inseam