Campioană naţională la lupte feminine, într-o perioadă când nimeni nu auzise de aşa ceva, Petronela Glinţa este una dintre puţinele femei arbitru la lupte. Profil
Născută - 8 decembrie 1985, la Reşiţa
Educaţie - Facultatea de Ştiinţe Economice
Experienţă - consilier al primarului municipiului Reşiţa
Petronela şi-a început activitatea sportivă cu judo, în 1998, însă nu a rămas mai mult de un an. La judo antrenamentele se făceau în aceeaşi sală cu luptele. Am văzut cum e la lupte, am vorbit şi cu maestrul Dacica şi m-am hotărât să vin la lupte”, a povestit campioana despre experienţa sa. Primul campionat de lupte feminin, l-a avut fix după o săptămână de când a început să practice acest sport.
„Nu a fost o competiţie oarecare, ci un Campionat Naţional de Cadeţi, la care am ocupat locul V, după doar o săptămână. Lucrul acesta m-a ambiţionat, m-a încurajat şi am continuat”.
Prima medalie, la cadeţi
Prima medalie de aur a venit în anul 2000, când a câştigat titlul naţional la cadeţi. Cea mai mare performanţă a sportivei a fost clasarea tot pe locul V, dar la Campionatele Europene, tot de cadeţi, în 2002. După ce a urcat spre seniori, Petronela a reuşit mai multe titluri naţionale de seniori, fiind campioana României la lupte feminine ani la rând. „Atunci când obţii o medalie de aur, parcă toată munca ta este răsplătită. Este foarte plăcut şi, dacă ar fi să mă mai nasc odată, tot luptele le-aş alege”, a spus cu mândrie campioana.
Ambii părinţi ai Petronelei au fost sportivi, şi tatăl şi mama, au susţinut-o şi au încurajat-o să meargă mai departe. Tatăl său a făcut la rându-i lupte, după ce cochetase şi cu boxul, iar mama jucase handbal în tinereţe, aşa că ştiau ce o aşteaptă pe fiica lor şi cum să o pregătească. „Tata era destul de dur. După o competiţie îmi era mai teamă d