Ce face o bancă atunci când nu poate să mai acorde bonusuri membrilor din conducere? Le măreşte salariile. Şi nu cu puţin, ci cu 50%. Este cazul celei mai mari bănci elveţiene, UBS, care a declarat că „s-a văzut forţată” să mărească salariile şefilor pentru ca aceştia să nu plece la concurenţă. „În sectoarele importante, pierdem sistematic cei mai buni angajaţi ai noştri. Trebuie să reacţionăm pentru că avem nevoie de mai multă competenţă pentru
Ce face o bancă atunci când nu poate să mai acorde bonusuri membrilor din conducere? Le măreşte salariile. Şi nu cu puţin, ci cu 50%. Este cazul celei mai mari bănci elveţiene, UBS, care a declarat că „s-a văzut forţată” să mărească salariile şefilor pentru ca aceştia să nu plece la concurenţă.
„În sectoarele importante, pierdem sistematic cei mai buni angajaţi ai noştri. Trebuie să reacţionăm pentru că avem nevoie de mai multă competenţă pentru a ieşi din criză”, spune noul CEO al UBS, bancă somată de stat să nu mai acorde bonusuri din cauza pierderilor financiare uriaşe pe care le-a suferit.
Astfel, sute de directori ai instituţiei financiare, care aveau un salariu mediu de 270.000 de franci elveţieni anual (180.000 de euro), au primit o mărire a lefurilor cu nu mai puţin de 50%. Aceasta pentru a compensa lipsa bonusurilor şi pentru a-i motiva să rămână în continuare în serviciul băncii în aceste momente dificile.
Operaţiunea de reevaluare a directorilor din UBS vine la doar puţin timp după ce un sondaj de opinie arată că trei sferturi dintre elveţieni sunt de acord cu limitarea salariilor excesive ale managerilor.
SURSA: „Le Temps”
DETALII:
Citeşte şi "Cei mai bine plătiţi manageri din Europa lucrează în Elveţia".