* este considerat al doilea mare colecţionar din lume
"Noaptea muzeelor" a fost marcată la Muzeul Brăilei prin întâlnirea dintre iubitorii lui Eminescu şi celebrul colecţionar şi documentarist Dumitru Grumăzescu din Iaşi. Colecţia sa "Eminescu" pe care o are la Galeriile Anticariat Grumăzescu din Iaşi cuprinde 7.000 de exponate, între care un exemplar al numărului revistei în care a debutat poetul, diferite volume traduse în 60 de limbi şi cartea de trei milimetri în care a fost scris Luceafărul integral. Colecţiile lui Dumitru Grumăzescu mai cuprind peste 80.000 de vederi, manuscrise celebre, elemente de numismatică şi filatelie. Colecţionarul a început prin a recita cu mult patos "Glossa" lui Eminescu, după care şi-a amintit momentul 1984 când a recitat celebra "Doina" a poetului în sala Teatrului "Maria Filotti".
Dumitru Grumăzescu a recomadat tuturor să-l citească mereu pe Eminescu fiindcă la fiecare vârstă îl vor descoperi altfel. Momentele poetice au alternat cu cele muzicale, protagonistă fiind eleva Liceului de Artă Alexandra Satnoianu, prof. Gheorghe Vasile.
Cu prilejul "Nopţii muzeelor", publicul brailean a putut vizita gratuit expoziţiile deschise în cele trei clădiri funcţionale ale Muzeului Brăilei.
Evenimentul ce l-a avut în prim plan pe colecţionarul ieşean Dumitru Grumăzescu a fost organizat de fundaţia "Anima caste", preşedinte prof. Mariana Negoiţă şi vicepreşedinte prof. Mihaela Constantin, în colaborare cu Muzeul. De asemenea, pe tot parcursul zilei au fost prezentate diferite momente artistice susţinute de grupul vocal "Româncuţele" de la Grădiniţa nr. 37 - îndrumători educatoarele Sterica Picoş şi Maria Dinu, formaţia "Cameleon" condusă de prof. Laurenţiu Constantin, şi formaţia de teatru a Şcolii Cazasu coordonată de prof. Cornelia Băcan. * este considerat al doilea mare colecţionar din lume
"Noaptea muzeel