A intrat in afaceri dupa ce s-a desfiintat in 1990 postul pe care il ocupa pe turism in cadrul Uniunii Asociatiilor Studentesti din Romania, job care i-a oferit sansa de a "calatori in aproape toata lumea" si de a se "familiariza cu ceea ce inseamna economie de piata". Dupa 20 de ani de capitalism virgin si un an de prim-vicepremier Copos spune ca ne-a ajuns globalizarea din urma si este mai greu in afaceri.
Prima investitie a fost realizata cu 20.000 de dolari, bani luati de la banca, pentru care a garantat cu casa, masina si receptorul de satelit, economiile lui fiind la vremea respectiva sub o mie de dolari.
Astazi, George Copos, 56 de ani, controleaza sapte hoteluri (Hilton, Crowne Plaza, din Bucuresti, Europa si Astoria din Eforie Nord, Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov), 19 magazine proprii cu produse de panificatie, dar si o fabrica de motoare (dryere) si alte afaceri, numarul de angajati ajungand la 2.500 persoane.
"Toate proiectele mele investitionale s-au derulat in Romania. Toti banii mei sunt investiti aici, in tara noastra. Daca am facut bine sau nu, se va vedea mai tarziu. Eu consider ca am facut bine", a spus el.
Timp de un an de zile, cand a deschis prima cofetarie, Copos s-a trezit de la ora trei si jumatate dimineata pentru a lucra ca sofer, contabil sau vanzator.
Sedinte in Bucuresti, la munte sau la mare
"Daca aveam stiinta de a specula, nu mai munceam de dimineata pana seara. Asa sunt obligat sa muncesc cel putin sase zile pe saptamana chiar si acum", sustine el.
Pentru omul de afaceri cel mai important activ este echipa cu care lucreaza. "Acord intreaga autoritate membrilor din managementul fiecarui business. Deciziile legate de activitatea din aceste companii sunt luate dupa ce ma consult cu directorii generali si directorii de departament", a spus el.
Cele mai multe sedinte au loc l