Staţia de epurare din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care valorează 600.000 de euro, nu mai funcţionează de câteva zile. Deşi a fost construită în urmă cu doi ani, cu bani europeni, aceasta şi-a întrerupt activitatea din cauza datoriilor, iar primăria a redus numărul angajaţilor. De ceva timp, dejecţiile a 2.000 de familii care trăiesc în Baia de Aramă ajung în pârâul Bulba, care traversează oraşul.
Unul dintre motivele pentru care staţia nu mai funcţionează este datoria de 20.000 de lei pe care o are la compania CEZ, care a decis să întrerupă furnizarea energiei electrice. Mai mult, nici angajaţii staţiei nu şi-au mai primit banii de cinci luni.
„Staţia nu mai funcţionează pentru că de vreo 40 de zile nu a plătit nimeni factura la curent. Acum, dejecţiile din oraş se duc pe Bulba“, a spus unul dintre angajaţii staţiei.
Cetăţenii din Baia de Aramă sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă.
„Eu m-am gândit că staţia asta nu o să aibă viaţă lungă, pentru că la noi se întâmplă des ca lucrurile de valoare să fie lăsate în paragină de edili. Cei de la conducere ar trebui să se gândească la faptul că suntem şi noi un oraş. Nu avem nici o datorie la apă sau la curent, întrucât, cu puţinii bani pe care îi avem, ne plătim toate dările, aşa cum este normal“, a spus Vasile Ciornătoiu, localnic.
Primăria cunoaşte situaţia, însă spune că se află în imposibilitatea de a plăti toate datoriile pe care staţia le are în prezent.
„Ştim foarte bine care sunt datoriile staţiei de epurare, însă nu avem de unde să plătim factura către CEZ. Compresoarele nu mai merg. S-a depus mizerie pe ele, iar ca să le desfunde cineva trebuie să plătim şi nu avem de unde. Am hotărât într-o şedinţă de consiliu local să mai reducem numărul angajaţilor pentru că nu avem cu ce să-i plătim“, a declarat viceprimarul oraşului Baia de Aramă, Ilie Bunceanu.
Reprezentanţi