Ştirea despre piaţa construcţiilor din SUA, care a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani, a dus la prăbuşirea cotaţiilor bursiere internaţionale, inclusiv a celor de la Bucureşti. Informaţia a venit cu aproximativ o jumătare de oră înainte de închiderea Bursei de la Bucureşti şi a avut un efect devastator asupra cotaţiilor care, până atunci, înregistraseră creşteri apreciabile, de peste cinci procente. În intervalul de mai puţin de o jumătate de oră dintre apa
Ştirea despre piaţa construcţiilor din SUA, care a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani, a dus la prăbuşirea cotaţiilor bursiere internaţionale, inclusiv a celor de la Bucureşti.
Informaţia a venit cu aproximativ o jumătare de oră înainte de închiderea Bursei de la Bucureşti şi a avut un efect devastator asupra cotaţiilor care, până atunci, înregistraseră creşteri apreciabile, de peste cinci procente.
În intervalul de mai puţin de o jumătate de oră dintre apariţia informaţiei despre piaţa imobiliară americană şi închiderea Bursei de la Bucureşti cotaţiile principalilor indici au pierdut mai mult de jumătate din cîştigul înregistrat pe tot parcursul zilei.
Astfel, BET şi BET-C au închis la plus 3,02%, respectiv plus 2,67%, iar BET-FI la plus 4,42%.
La Londra, Paris sau Frankfurt cotaţiile au suferit, de asemenea, căderi semnificative în ultima oră de tranzacţionare.
"Informaţiile din SUA privind piaţa imobiliară au lovit toate pieţele bursiere, inclusiv cea autohtonă", a declarat pentru CAPITAL Online Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest.
Potrivit datelor Departamentului Comerţului al Statelor Unite, luna trecută numărul construcţiilor rezidenţiale începute în SUA a fost de 458.000, în scădere cu 12,8% faţă de luna martie, respectiv cu 54,2% faţă de aprilie anul trecut, până la cel mai mic niv