Apariţia unei ordonanţe de urgenţă prin care mediatorii sanitari sunt transferaţi de la spitalele din localităţile urbane la primăriile localităţilor cu o populaţie importantă de cetăţeni rromi a generat probleme în unele localităţi din judeţ. Ieri, unii primari s-au plâns conducerii Prefecturii că ei nu au bani pentru a plăti aceşti mediatori.
Până acum doar primăriile din Săcele, Codlea, Făgăraş şi Zărneşti au semnat protocoale prin care preiau, de la spitalele din localităţile lor, mediatorii sanitari care au lucrat cu grupurile de romi. În schimb, autorităţile din Feldioara, Apaţa, Vulcan, Hoghiz, Racoş, Homorod, Ungra, Caţa şi Comăna, care au fiecare de transferat unul sau mai mulţi mediatori, de la spitalele din Rupea şi Victoria, în subordinea primăriilor, nu au făcut încă acest lucru. Prefectul Ion Gonţea spune însă că Guvernul va asigura în continuare fondurile necesare salarizării acestor mediatorilor sanitari. „Fondurile vor fi transferate prin Direcţia de Sănătate Publică la primării. Este important ca aceşti mediatori să fie trecuţi, conform legii, în subordinea administraţiilor locale şi să îşi continue activitatea, pentru că ne-au ajutat foarte mult în relaţia cu comunităţile de romi. În populaţia romă ascultă de aceşti mediatori, când pe noi nici măcar nu ne bagă în seamă”, le-a spus prefectul Ion Gonţea primarilor cu care s-a întâlnit ieri. Apariţia unei ordonanţe de urgenţă prin care mediatorii sanitari sunt transferaţi de la spitalele din localităţile urbane la primăriile localităţilor cu o populaţie importantă de cetăţeni rromi a generat probleme în unele localităţi din judeţ. Ieri, unii primari s-au plâns conducerii Prefecturii că ei nu au bani pentru a plăti aceşti mediatori.
Până acum doar primăriile din Săcele, Codlea, Făgăraş şi Zărneşti au semnat protocoale prin care preiau, de la spitalele din localităţile lor, mediatorii sani