Ingrediente: 500 g brânză de vaci dulce, 100 g de zahăr, două ouă, un vârf de linguriţă de bicarbonat, un plic de zahăr vanilinat, 300 g de făină, smântână şi dulceaţă (eu recomand de afine). Preparare: Se amestecă brânza, zahărul şi bicarbonatul, apoi se pun ouăle şi zahărul vanilinat, iar la sfârşit, făina. Aluatul se amestecă foarte bine, cu mâna, ca să fie mai uşor modelabil. Când coca este gata, se pune pe foc o crat Ingrediente: 500 g brânză de vaci dulce, 100 g de zahăr, două ouă, un vârf de linguriţă de bicarbonat, un plic de zahăr vanilinat, 300 g de făină, smântână şi dulceaţă (eu recomand de afine). Preparare: Se amestecă brânza, zahărul şi bicarbonatul, apoi se pun ouăle şi zahărul vanilinat, iar la sfârşit, făina. Aluatul se amestecă foarte bine, cu mâna, ca să fie mai uşor modelabil. Când coca este gata, se pune pe foc o crat
Ingrediente: 500 g brânză de vaci dulce, 100 g de zahăr, două ouă, un vârf de linguriţă de bicarbonat, un plic de zahăr vanilinat, 300 g de făină, smântână şi dulceaţă (eu recomand de afine).
Preparare: Se amestecă brânza, zahărul şi bicarbonatul, apoi se pun ouăle şi zahărul vanilinat, iar la sfârşit, făina. Aluatul se amestecă foarte bine, cu mâna, ca să fie mai uşor modelabil. Când coca este gata, se pune pe foc o cratiţă sau o tigaie ceva mai adâncă. Se pune mult ulei şi se lasă să se încingă. Din aluat se formează nişte bile (puţin mai mari decât mingea de ping-pong), apoi cu degetul li se face o gaură în mijloc, ca să arate precum nişte covrigei. Gogoşile se prăjesc în ulei incins, până devin arămii. Tot din aluat se mai fac nişte bile ceva mai mici, care nu se mai găuresc, pe care le prăjim în acelaşi mod. Apoi, calde fiind, se pun pe o farfurie, mai întâi un covrigel şi apoi o bilă, deasupra. Peste amândouă se pune o lingură de smântână şi apoi una de dulceaţă. Veţi uimi pe toată lumea cu aspectul şi mai ale