Ingrediente:
150g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 0,150 l apa, unt pentru tava, vanilie, alune (facultativ)
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaua, pana se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar si apa pana se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cate putin peste pasta. Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cand se toarna in forme, se pot pune si alune.
Ingrediente:
150g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 0,150 l apa, unt pentru tava, vanilie, alune (facultativ)
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaua, pana se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar si apa pana se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cate putin peste pasta. Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cand se toarna in forme, se pot pune si alune.