» Procurorii Serviciului Teritorial al DNA Alba Iulia cerceteaza in prezent unul dintre cele mai mari dosare de coruptie din ultimii ani. Aproximativ 500 de persoane din toata tara au depus plangeri in ultimele luni impotriva conducerii sucursalei din Deva a SSIF Broker Cluj, dupa ce nu au reusit sa obtina banii investiti in actiuni la diferite societati comerciale listate pe bursa.
In principal, este vizat fostul director al Broker Deva, Adriana Constantin, care este acuzata de fals intelectual, uz de fals, inselaciune si delapidare. Initial, dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Deva, insa pentru ca frauda a ajuns la circa doua milioane de euro, cauza a fost preluata de DNA Alba Iulia. De mai multe zile, procurori DNA se afla la Deva unde, impreuna cu politistii, audiaza zeci de persoane care acuza ca le-au disparut banii investiti. Scandalul a izbucnit la sfarsitul anului 2008, cand un client al Broker Deva a depus o plangere la sediul central al societatii din Cluj-Napoca.
Procurorii i-au interzis Adrianei Constantin sa paraseasca Deva pe perioada cercetarilor. Biroul de presa al Departamentului National Anticoruptie a confirmat existenta anchetei, dar a precizat ca nu poate face publice informatii din dosar pe motiv ca ar afecta ancheta aflata in derulare. Neoficial, activitatea ilegala a avut loc in ultimii trei ani, perioada in care la Broker Deva au fost retrase mari sume de bani prin intocmirea unor documente false. Adriana Constantin ar fi incasat de la mai multe persoane fizice si juridice sume de bani care urmau sa fie folosite pentru efectuarea unor tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Marfuri Sibiu. Ea ar fi eliberat insa clientilor documente fictive pentru sumele incasate.
O alta parte din sumele primite de la clienti ar fi fost folosita pentru efectuarea de tranzactii bursiere in nume