Cristian Colţeanu a trecut de la antreprenoriat la diplomaţie, pentru ca apoi să revină în mediul de afaceri, preluând conducerea regională a General Electric. Directorul General Electric pe România, Bulgaria şi Moldova şi-a construit cariera alegând „roluri“ care i-au pus în evidenţă abilitatea de a colabora uşor cu oamenii. Cristian Colţeanu s-a pregătit încă din liceu să devină medic. Însă, în pragul examenului a ales să urmeze o carieră „tehnică“. Prin urmare, are o diplomă de inginer şi este licenţiat în maşini unelte.
„Nu am regretat niciodată alegerea făcută la 18 ani, pentru că am reuşit să-mi dezvolt deopotrivă abilităţile tehnice şi cele sociale“, spune Colţeanu. A fost pentru o scurtă perioadă de timp profesor la un liceu bucureştean, după care şi-a îndreptat atenţia spre meseria de bază, aceea de inginer.
Pentru că vorbea fluent engleza şi franceza a reuşit să obţină un post de inginer în străinătate. Timp de trei ani a fost detaşat în Statele Unite ale Americii, în cadrul secţiei economice a Ambasadei României. Din 2000 până în 2003, a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.
Colţeanu recunoaşte că şi-a planificat cu atenţia traiectoria profesională. „Am trecut de la antreprenoriat la diplomaţie, pentru ca apoi să revin în mediul afacerilor, în anul 2007“, îşi aminteşte el.
A lucrat pentru prima oară cu General Electric (GE) în anii ’80, când firma la care era angajat atunci participa, alături de alte societăţi, la implementarea proiectului de construcţie a Unităţii 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, printre aceste societăţi numărându-se şi General Electric.
„Ştiam compania, îi cunoşteam performanţa şi istoria inovaţiilor, în momentul în care Nani Beccalli-Falco, preşedintele GE International, mi-a propus poziţia de director executiv pentru România, Bulgaria şi