Barcagiii brăileni se simt frustraţi de dreptul elementar de a beneficia de un serviciu pentru care au plătit. Din octombrie anul trecut, de când Baza Nautică a fost închisă pentru modernizare, ei au continuat să-şi achite taxa lunară de andocare, ca să fie siguri că nu îşi pierd dreptul de a-şi lăsa ambarcaţiunile la ponton.
În martie, noile pontoane au fost gata, însă administraţia Bazei Nautice - recte societatea "Braicar" SA - nu i-a lăsat să-şi bage bărcile la apă. Interdicţia a venit fără prea multe explicaţii. "Pur şi simplu nu se poate. Mai aşteptaţi". Aşa li s-a zis, când au întrebat care-i treaba. Au mai trecut câteva săptămâni, vremea s-a încălzit, iar barcagiii ardeau de nerăbdare să-şi dea bărcile la apă. "Tot nu se poate. Mai aşteptaţi, dar trebuie să vă anunţăm că taxele de andocare s-au mărit, că ia uitaţi ce pontoane frumoase aveţi acum", i-a anunţat administraţia. Mai bombănind, mai înjurând printre dinţi, barcagiii s-au conformat, deşi mulţi dintre ei nici măcar nu aveau loc la noile pontoane şi au aflat că vor fi repartizaţi mai la marginea bazei, la câteva dintre vechile pontoane, ce au fost păstrate în folosinţă, tocmai fiindcă nu sunt locuri suficiente pe cele noi. Într-un final, s-a anunţat că din 18 mai va fi permis accesul bărcilor. Ce credeţi? Repartiţiile tot nu s-au făcut luni, 18 mai, deşi barcagiii s-au prezentat cu noaptea în cap la Baza Nautică, bucuroşi că, în sfârşit, încep să beneficieze de un serviciu pentru care au plătit. A fost o nouă zi pierdută, fără nicio explicaţie din partea administraţiei. Abia de ieri, 19 mai, lucrurile au început să se urnească, după luni de zile de aşteptare.
Ce frapează în această poveste nu este atitudinea conducerii societăţii "Braicar", în calitate de administrator şi nici a Primăriei, în calitate de proprietar al Bazei Nautice. Cele două instituţii îi tratează pe barcagii cu