» Guvernul Boc a alocat judetului Tulcea 100.000 de lei pentru realizarea unei harti a riscurilor de calamitati naturale.
» In 2006, Ministerul Mediului a finantat un studiu privind calamitatile naturale din nordul Dobrogei, harta ignorata de autoritati.
In plina criza, autoritatile din judetul Tulcea cheltuiesc bani pentru a realiza ceea ce s-a facut in urma cu trei ani. Guvernul a alocat administratiei din judetul Tulcea 100.000 de lei pentru realizarea unei harti a riscurilor privind posibilele dezastre naturale din acest judet.
Conform actului normativ guvernamental, riscurile luate in considerare la realizarea respectivei harti sunt inundatiile si cutremurele. Monitorizarile de pana acum ale specialistilor arata ca, in nordul Dobrogei, cutremurele nu au produs pagube semnificative, zona fiind considerata ca una cu un risc seismic dintre cele mai reduse din Romania. Judetul este insa foarte expus la inundatii, iar pagubele produse, in ultimele decenii, de revarsarea Dunarii in localitatile tulcene au fost semnificative.
In 2006, Ministerul Mediului a investit o suma similara cu cea alocata acum de Guvern pentru realizarea unei harti a judetului Tulcea privind zonele expuse la inundatii. Studiul realizat in urma cu trei ani de specialistii care au lucrat la intocmirea acestei harti cuprinde si masurile ce trebuie luate pentru a diminua pagubele produse de revarsarea fluviului. Acest studiu exista la Prefectura Tulcea si la Ministerul Mediului, dar Guvernul si autoritatile locale au uitat de riscul de inundatii. Doar cateva diguri din satele Crisan, Mila 23 si Ceatalchioi au fost consolidate sau se lucreaza la refacerea lor. Sunt cheltuite insa fonduri bugetare pentru realizarea unei harti a risculului de inundatii care exista.
» Guvernul Boc a alocat judetului Tulcea 100.000 de lei pentru realizarea unei harti a ri