Constructorii au abandonat lucrările de la grupurile sanitare. Copiii sunt nevoiţi să treacă printre munţi de moloz şi printre materialele de construcţii părăsite de muncitori. Câteva unităţi şcolare din judeţul Ialomiţa sunt adevărate şantiere părăsite, după ce lucrările de modernizare a utilităţilor publice au fost abandonate de firmele de construcţii. La şcoala din Valea Măcrişului, o firmă trebuia să finalizeze încă din decembrie 2007 un grup sanitar, dar a ridicat un singur perete, abandonând apoi lucrările evaluate la suma de 670.000 de lei, care includ şi instalarea unei centrale termice.
Pentru ca elevii să nu cadă în gaura ce ţine loc de toaletă, primarul Nelu Borbeş a montat un gard de sârmă şi a pus un anunţ prin care atrage atenţia asupra pericolului. „Eram în clasa a V-a când a început lucrarea, acum sunt a VII-a şi cred că plec la liceu şi noua toaletă nu va fi gata. Folosim tot vechea toaletă, fără apă curentă, ne spălăm la pompa din şcoală“, explică eleva Florentina Grozea.
Nici grupul sanitar din satul Patru Fraţi nu este funcţional. Lucrările sunt executate pe jumătate, iar termenul a fost depăşit cu 18 luni. Muncitorii au încasat 100.000 de lei pentru o hazna inutilă, făcută într-un alt loc decât cel în care trebuia săpată. Şcoala este un şantier, copiii învaţă printre sacii cu ciment şi schele, iar în curte tronează munţi de moloz şi resturi de materiale de construcţii.
„Sper ca măcar la începutul anului şcolar viitor să fie gata lucrarea, deşi, din câte am înţeles, banii pentru investiţie s-ar fi încasat deja”, afirmă primarul Marin Gheorghe. Suma lucrărilor se ridică la 650.000 de lei.
La şcoala Borăneşti, firma care trebuia să construiască un grup sanitar şi să monteze o centrală termică, pentru 800.000 de lei, a dispărut de pe şantier după ce a forat un puţ lângă cimitir, în care apa nu e