Asociatia Romana a Bancilor va avea si o conducere executiva care urmeaza sa fie aleasa in perioada urmatoare.
Asociatia Romana a Bancilor (ARB) va avea o noua structura de organizare, urmand sa includa pe langa Consiliul de Administratie (CA) si un for de conducere executiva care urmeaza sa preia din atributiile actualului CA, pentru evitarea tensiunilor si a conflictelor de interese.
"Asociatia Romana a Bancilor a fost infiintata in anii '90. Dorim o organizare moderna, flexibila, care sa corespunda mai bine cerintelor actuale. (...)Exista o pondere foarte importanta a activitatii desfasurate de neexecutivi si, fara a diminua eforturile acestora, dorim ca executivi sa preia cat mai mult din sarcina neexecutivilor. Este si mai bine ca un corp de executivi sa poata exprima si puncte de vedere care nu creeaza tensiuni si conflicte de interese", a spus Radu Ghetea.
Ghetea, presedintele CEC, a fost reales ieri in adunarea generala a ARB pentru un nou mandat de presedinte al ARB, el fiind singurul candidat la aceasta functie. El conduce Asociatia din anul 2000 si isi incepe astfel inca un mandat de 3 ani. Cele 40 de banci care fac parte din ARB au votat ieri componenta Consiliului de Administratie care reprezinta breasla bancherilor, pentru un mandat de trei ani.
Sefii bancilor comerciale au ales trei membri in Consiliul de Administratie al Asociatiei, pentru care au expirat mandatele, inclusiv pozitiile de presedinte si prim-vicepresedinte.
Vicepresedintele BRD, Petre Bunescu, a fost votat in functia de prim-vicepresedinte al ARB, ocupand pozitia ramasa vacanta din 2008, cand Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, s-a retras din sistem.
Steven Van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, si Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, au ramas pe pozitia de vicepresedinte.
Totodata, directorul general adjunct