Turiştii nu se înghesuie să cumpere pachete cu toate mesele incluse, iar hotelierii se feresc pentru că nu este rentabil la preţ. Sistemul all inclusive nu şi-a găsit locul pe litoralul românesc. Turiştii nu se înghesuie să plătească tariful corespunzător şi nici să respecte regulile impuse, în timp ce hotelierii se plâng de costurile mari pe care le implică acest regim. Dacă în ţări ca Turcia sau Bulgaria, românii sunt mari amatori de pachete complete, când rămân acasă, ei preferă să cumpere cazarea cu mic dejun şi, uneori, cu demipensiune. Sursa: Sorin Ciocan
Românii sunt mâncăcioşi
Câteva din cele zece hoteluri care au promovat sistemul cu mâncare la discreţie au renunţat deja la acesta. Este cazul a două dintre hotelurile cuprinse în lanţul Perla Majestic - cel din Olimp şi cel din Jupiter. A mai rămas numai Perla din Mamaia, care încearcă anul acesta o nouă metodă. “Am contractat o firmă de animaţie care să-i distreze pe copii şi am scurtat perioada de ALL cu o săptămână. Faptul că posibilităţile de distracţie în zonă sunt limitate este unul dintre motivele pentru care turiştilor le e greu la all inclusive, pentru că trebuie să se întoarcă mereu la masă”, explică Mihaela Albu, directorul Hotelului Perla, de trei stele.
Pachetul cu toate mesele incluse costă 80 de lei/zi în plus faţă de tariful standard de cazare cu mic dejun. Astfel, un sejur ALL pentru cinci nopţi ajunge la 1.200 de lei/persoană. Sistemul nu este prea rentabil nici pentru hotelieri. “Toate sunt mese cu bufet suedez, astfel că, pentru noi, costurile sunt cu 20-30% mai mari”, explică Albu. Toc - mai din această cauză, unii proprietari de hoteluri se feresc de acest re gim.
Operatorii spun că sistemul e păgubos pentru că românii mănâncă multă carne şi, în plus, multe produse sunt mai scumpe la noi ca în Bulgaria şi Turcia - de unde românii import