Un german pasionat de istorie a ajuns in Romania, mergand pe urmele ultimei conflagratii globale pentru ”a suferi ca un soldat”. Cand a plecat din Hilpoltstein, un orasel situat la sud de Nürnberg in intinderile muntoase ale Bavariei, inginerul pensionat Kurt Astor stia doar ca vrea sa calce pe urmele razboiului. Un fel de omagiu adus memoriei soldatilor tineri de toate nationalitatile, care au disparut inainte sa apuce sa traiasca.
Am vazut intreaga lume si voiam sa fac ceva ce nu faci in fiecare zi”. De fapt, “nebunia” lui Kurt Astor incepe mai devreme si are radacini mai adanci. “Tatal meu a luptat in nordul Africii, sub comanda lui Rommel. Totusi, lupta adevarata a fost in Rusia. Acolo a fost drama, acolo a fost frontul. Tata a stat in Africa vreo sase luni. S-a intors acasa fara o mana. Cand am fost destul de mare mi-a spus asa: ”Sa nu te duci niciodata in razboi, sa te feresti de armata!”. Cand i-o spunea isi flutura ciotoul, iar Kurt incepea sa inteleaga.
Cititi articolul integral in Evenimentul Zilei Un german pasionat de istorie a ajuns in Romania, mergand pe urmele ultimei conflagratii globale pentru ”a suferi ca un soldat”. Cand a plecat din Hilpoltstein, un orasel situat la sud de Nürnberg in intinderile muntoase ale Bavariei, inginerul pensionat Kurt Astor stia doar ca vrea sa calce pe urmele razboiului. Un fel de omagiu adus memoriei soldatilor tineri de toate nationalitatile, care au disparut inainte sa apuce sa traiasca.
Am vazut intreaga lume si voiam sa fac ceva ce nu faci in fiecare zi”. De fapt, “nebunia” lui Kurt Astor incepe mai devreme si are radacini mai adanci. “Tatal meu a luptat in nordul Africii, sub comanda lui Rommel. Totusi, lupta adevarata a fost in Rusia. Acolo a fost drama, acolo a fost frontul. Tata a stat in Africa vreo sase luni. S-a intors acasa fara o mana. Cand am fost destul de mare mi-a spu