Campanie FP România. Membru al consiliului editorial al revistei, Adrian Severin arată ce e istoric în momentul europarlamentarelor şi susţine creşterea puterii instituţiilor supranaţionale faţă de cele naţionale.
Considerat unul dintre cei mai europeni politicieni români, europarlamentarul Adrian Severin pledează, implicit, pentru o federalizare a „Europei unite” inclusiv din perspectiva beneficiilor pe care le au românii din ţară şi străinătate de pe urma statutului de membru al UE al ţării noastre.
De ce candidaţi din nou?
În primul rând nu trebuie să uităm că România a intrat în Uniunea Europeană cu drepturi depline abia la jumătatea acestui mandat legislativ şi în aceste condiţii noi a trebuit să ne inserăm în structurile Parlamentului European atunci când ele erau deja formate şi ocupate cu reprezentanţi ai altor ţări. Este, practic, nu numai pentru mine, dar şi pentru toţi colegii mei care au parcurs această jumătate de mandat cu drepturi depline, o ocazie de a valorifica atât experienţa acumulată, cât şi prestigiul câştigat. Parlamentul European va fi reînnoit în proporţie de 50%. În acest moment pornim toţi în acelaşi timp de la linia de start şi avem şi avantajul unei anumite experienţe şi afirmări în legislatura anterioară deci atuul pentru a ne aşeza în misiuni care să presupună un grad de influenţă mai semnificativ.
Procedurile Parlamentului European sunt foarte complicate, contactele sunt multiple şi trebuie stabilite relaţii cu personalul tehnic – experţii -, ca şi cu structurile politice. De asemenea, trebuie să-ţi creezi o reputaţie. Când vii dintr-o ţară, oricare ar fi ea, membră a UE, şi eşti paraşutat între 785 de europarlamentari este foarte dificil să te faci remarcat. În momentul în care şi uşierii şi oamenii de la securitate şi registratura şi ceilalţi parlamentari te salută pe nume când te întâln