Din ce in ce mai multe persoane care sufera de afectiuni grave, cum este diabetul, se folosesc de tatuaje pentru a-si face cunoscuta boala in cazul in care o urgenta medicala ii aduce in imposibilitatea de a comunica.
"Va place sau nu, multi oameni folosesc aceasta metoda pentru o identificare medicala", spune Saleh Aldasouqi, un expert in diabet, care a prezentat aceasta idee la intalnirea anuala a Asociatiei Americane a Endocrinologilor, potrivit SunTimes.
"Nu e ca si cum noi (doctorii, n.red) promovam aceasta idee. Este vorba despre ceva mai mult. Cum reactionam? Deja se intampla", a adaugat Aldasouqi.
Expertul citat a intalnit in 2008 primul pacient cu tatuaj medical, in persoana unui bolnav de diabet tip 1, care suferea de aceasta afectiune inca din copilarie.
Walsh, in varsta de 37 de ani, avea pe incheietura o stea, inauntrul careia se afla un sarpe incolacit, de tipul celuia care apare in farmacii, iar dedesubt era inscris cuvantul "diabetic".
Walsh a avut nenumarate crize in timpul carora nivelul zaharului din sange scadea periculos, iar acestea l-au lasat de fiecare data dezorientat si chiar inconstient. El purta bratari de avertizare, dar acestea se rupeau destul de usor. A recurs la tatuaj, pentru ca era o solutie durabila.
Saleh Aldasouqi propune comunitatii medicale sa dezvolte ghiduri pentru pacientii care vor sa se tatueze, pentru ca multi dintre ei nu stiu ca aceasta metoda nu este recomandabila in unele cazuri.
De exemplu, unii diabetici au probleme cu vindecarea leziunilor, iar multe persoane nici nu stiu cum sa gaseasca un salon de tatuaj care sa fie autorizat.
Din ce in ce mai multe persoane care sufera de afectiuni grave, cum este diabetul, se folosesc de tatuaje pentru a-si face cunoscuta boala in cazul in care o urgenta medicala ii aduce in im