Majoritatea elevilor de la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu”, câştigători ai unor concursuri organizate de Agenţia spaţială americană, visează să studieze peste hotare. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: EVZ
1 /.
„See you on the moon!” („Ne vedem pe lună!”) este mesajul pe care Andrew Chaikin, autorul cărţii „A man on the moon”, l-a scris ca autograf pentru elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.
Liceenii colegiului bucureştan se întrec în a proiecta avioane supersonice şi au tovehicule care să poată fi folosite în misiunile de pe Lună.
Ideile lor inovatoare i-au uimit pe specialiştii Agenţiei spaţiale americane (NASA), care îi invită la fiecare competiţie pe care o organizea ză. Chiar dacă sunt la profil real, elevii nu mai ţin minte numărul pre mi i lor „furate” de la NASA. Ul timul a fost săptămâna trecută. „E al şaptelea!”, îi aduce cu picioarele pe pământ profesoara lor, Ioana Stoica, care le şi întreţine „nebunia” de a fi „cu capul în nori”.
Adolescenţi din 2009 cu idei pentru 2020
„Airplane Prototype Super Sonic Voyager X” este proiectul cu care elevii de clasa a IX-a - Costin Muraru, Liviu Felix şi Sebastian Mu raru - au luat marele premiu al unui concurs organizat de NASA, la categoria Elevi non-americani - echipe. Cerinţa competiţiei era proiectarea unui avion supersonic care ar putea să fie construit în 2020. În concursul care s-a încheiat vineri, 15 mai, au intrat 60 de proiecte a 120 de tineri, din opt state americane şi 11 ţări.
„Trebuia să ne imaginăm cum ar arăta avionul viitorului. Aveam nişte cerinţe precise date de cei de la NASA: viteza trebuia să fie între 1,6 şi 1,9 Mach, să aibă o limită de 70 de pasageri”, explică Liviu.
Băieţii au muncit la proiect o lună şi jumătate. „La combustibil ne-am gândit să fie un amestec între cher