Realitatea TV a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului de nenumărate ori, ultima oară pentru nişte ziceri ale lui Mircea Dinescu dintr-un „Tănase şi Dinescu” datat 15 mai
Motivul punctual este ciudat: Dinescu a încălcat principiile informării corecte atunci când a afirmat că peste câteva săptămâni premierul României va fi un liberal, mai precis, Daniel Dăianu.
Potrivit CNA, citat de Mediafax, Stelian Tănase ar fi trebuit să îl întrebe pe Dinescu din ce surse ştie acest lucru. Mai departe, este incriminat un pasaj în care Dinescu vorbeşte despre o presupusă înţelegere între Traian Băsescu şi Viorel Hrebenciuc, gratulaţi de Dinescu cu o vorbă tare: „Sunt doi golani. Unul mai simpatic decât celălalt”.
Pe mai multe voci, CNA s-a exprimat critic, pentru Mediafax, la adresa întregii poveşti. Ioan Onisei a numit totul „o dezinformare”, iar Răsvan Popescu, „un scenariu”. Amenda este de zece mii de lei noi.
Întreaga poveste a fost, e drept, tratată cu neglijenţă şi la modul uşor persiflant de Tănase şi Dinescu. Cei doi trebuia să aducă argumente mai solide în sprijinul întregii poveşti, care, în plus, e şi la timpul viitor, iar jurnaliştii rutinaţi ştiu foarte bine că la acest timp trebuie vorbit cu multă prudenţă, cu atât mai mult cu cât tentaţia de a spune lucruri e mare. Tănase ar trebui, poate, amendat pentru că nu pune întrebări, dar numai de Zeul Talk-Show-urilor şi numai la modul general. Însă, aşa cum e, e un fel de cuier pus în studio, care scârţâie ori de câte ori Dinescu îşi agaţă în el diatribele mai adesea sclipitoare decât exagerate. Problema e însă alta: de unde ştie CNA că alunecările lui Mircea Dinescu şi scârţâielile lui Tănase reprezintă „dezinformări”? S-au jurat preşedintele Băsescu, Daniel Dăianu şi Viorel Hrebenciuc pe Legea audiovizualului că aşa e, la sediul instituţiei?