ABATOR. Zeci de mii de morţi „a produs” aşezământul medical din Waverly Hills, în primii 50 de ani de existenţă.
Considerat şi în ziua de azi ca fiind unul dintre locurile cele mai bântuite din SUA, fostul sanatoriu TBC din Waverly Hills a devenit vestit la câţiva ani de la închiderea sa, în 1961. Abia atunci s-a aflat despre experi mentele pe fiinţe umane, care s-au făcut timp de zeci de ani acolo, notează site-ul paranormal-frontieres.com. Redeschisă în 1962, ca sanatoriu geriatric, instituţia medicală din Waverly Hills a fost închisă, 20 de ani mai târziu, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare în tratamentul bătrânilor.
Spital pe post de morgă
În anul 1910 îşi deschidea porţile spitalul TBC de lângă Louisville, statul american Kentucky. Dezvoltată din cauza necesităţii, unitatea medicală ajunge ca, până în 1924, să devină unul dintre cele mai mari sanatorii, cu peste 400 de saloane echipate ultramodern pentru perioada respectivă.
În acelaşi timp, însă, apar şi foarte multe zvonuri cu privire la relele tratamente aplicate bolnavilor, care nu aveau nicio şansă de a ieşi sau de a se plânge cuiva din exterior, din cauză că sanatoriul era într-o permanentă stare de carantină. Informaţiile au început, uşor-uşor, să „transpire”. Potrivit unor statistici neoficiale, peste 63.000 de morţi au fost înregistraţi în cei 50 de ani de primă funcţionare a sanatoriului din Waverly Hills.
Coaste extrase pe bandă rulantă
Experimentele cele mai frecvente erau cele de toracoplastie. Practic, pacienţilor-cobai li se extrăgeau coastele pentru ca persoanalul medical să poată provoca o dilatare mai mare a plămânilor. Doar 5% dintre cobai au supravieţuit acestor experimente.
Morţii erau duşi la subsol doar noap tea şi apoi transportaţi prin „tunelul morţii” - o galerie lungă de 150 de metri pe sub