Discutiile pro si contra stilului de viata vegetarian par sa nu se mai termine, parerile fiind impartite si rar intalnindu-se intr-un punct comun.
Cei care sustin alimentatia de acest tip sunt convinsi ca aceasta este cea mai buna cale deoarece carnea contine o multitudine de substante care fac rau.
Oponentii lor sunt, insa, de parere ca proteina animala este esentiala organismului uman. Cine are dreptate si cine nu? Cum putini se incumeta sa raspunda la aceasta intrebare, Pravda a adunat cele mai raspandite mituri despre consumul de carne.
Mit 1. Carnea contine toxine. Si asta din cauza faptului ca se descompune, acestea intoxicand in cele din urma corpul uman.
De fapt, este periculos sa consumi doar carne stricata sau infestata, arata studiile realizate in acest sens.
Mit 2. Carnea contine substante cancerigene. Consumul regulat al carnii duce la instalarea cancerului.
De fapt, substantele cancerigene se pot gasi doar in carnea prajita sau afumata. Daca mananci carne fiarta sau in aburi nu exista acest risc.
Mit 3. Carnea ingrasa. Consumand carne nu faci decat sa pui kilogram peste kilogram.
In realitate, tipurile de carne difera foarte mult. Opinia generala este aceea potrivit careia carnea ingrasa pentru ca este digerata complet.
Persoanele care consuma carne grasa cu regularitate, cu siguranta se vor ingrasa. Dar exista intotdeauna posibilitatea de a opta pentru un tip de carne mai usoara, cum ar fi cea de pui sau de vita.
Mit 4. Vegetarienii traiesc mai mult decat cei cu alimentatia diversificata.
In realitate, exista o multitudine de factori care influenteaza longevitatea: trecutul genetic, stresul si multe alte aspecte. Multi dintre cei care sar de suta de ani n-au tinut in viata lor dieta, mancand absolut orice si oricand.
@N_