» Aproape jumatate din tinerii bucuresteni considera ca drogurile sunt un mijloc de recreere, iar 51% din ei sunt de acord cu legalizarea acestui viciu.
» In ritmul actual, in 2010, intr-o familie statistica cu doi copii, unul va incerca drogurile.
Datele rezultate din sondajul realizat printre tinerii din Capitala de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sunt extrem de grave, cu atat mai mult cu cat se estimeaza ca anul viitor vom atinge o rata declarata de 50% consumatori ocazionali in palierul de varsta 14-21 ani. Informatiile obtinute releva o amplificare a fenomenului consumului de stupefiante printre elevi si studenti (38% recunosc ca au consumat droguri, fata de 35% in 2008) si o puternica liberalizare a po-zitiei fata de legalizarea drogurilor usoare (51% se pronunta in favoarea legalizarii, in comparatie cu 41%, anul trecut). Totodata, numarul tinerilor care considera decesul drept o posibila urmare a consumului de droguri este in continua scadere.
Peste 40% din respondenti au declarat ca au prieteni care consuma droguri constant, iar o treime recunosc ca principalul motiv pentru consumul de stupefiante este anturajul. Distributia consumului de droguri pe sectoare si cartiere s-a nivelat in acest moment; nu mai avem cartiere si licee predilecte pentru consumul de droguri, acestea sunt prezente in egala masura in licee de top si in scoli industriale, singura diferenta fiind facuta de calitatea (puritatea) drogului. Astfel, vom intalni droguri mai scumpe si mai pure in sectorul 1 si in liceele bine cotate ale Capitalei.
» Aproape jumatate din tinerii bucuresteni considera ca drogurile sunt un mijloc de recreere, iar 51% din ei sunt de acord cu legalizarea acestui viciu.
» In ritmul actual, in 2010, intr-o familie statistica cu doi copii, unul va incerca drogurile. @N_