După ce vreme de câţiva ani, societatea clujeană de brokeraj Broker SA a ocupat primele locuri în topul firmelor de profil, în prezent societatea este măcinată de o luptă pentru putere. După ce-a fost suspendat, în urmă cu o lună, de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare pentru o perioadă de cinci ani, fostul director Petru Prunea a contestat decizia CNVM şi i-a dat în judecată pe cei care, în opinia lui, conduc ilegal societatea. Sursa: Mihai Șoica „În 10 aprilie s-a desfăşurat o şedinţă AGA, unde a ieşit mare tărăboi, iar 60% dintre acţionari au părăsit sala. În prezent, Broker SA este condusă de o persoană neautorizată (Anton Ionescu, fost deputat PNL de Cluj – n.r.)”, susţine Prunea.
După această şedinţă AGA, noul director al Broker SA, Anton Ionescu a cerut Oficiului Registrului Comerţului (ORC) Cluj să fie înscris în documentele societăţii ca fiind noul preşedinte al consiliului de administraţie. Justiţia însă a reuşit însă o performanţă inedită: în mai mai puţin de 11 zile, doi judecători delegaţi de la Tribunalul Comercial Cluj au dat două decizii diametral opuse.
Sentinţe judecătoreşti contradictorii Prunea spune că Anton Ionescu a cerut în data de 16 aprilie 2009 la ORC Cluj să se facă noile menţiuni în actele constitutive ale Broker SA. Judecătoarea Nicoleta Kosa a respins cererea motivând că decizia prin care Anton Ionescu a fost numit preşedinte al CA al Broker SA şi litigiul dintre CA şi Petru Prunea trebuie rezolvat de o instanţă de contecions administrativ.
În data de 27 aprilie 2009, un alt judecător de la Tribunalul Comercial Cluj, Iulian Păcurar, care s-a aflat în atenţia comisiei de disciplină a Consiliului Superior al Magistraturii, a dat un alt verdict. Judecătorul Păcurar a dispus ca Petru Prunea să fie revocat din funcţia de preşedinte al CA al Broker SA, iar în locul lui să fie numit Anton Ion