Diamantele nu sunt doar accesorii, ci şi un ingredient cu acţiune dermatologică recunoscută.Procedurile estetice pe bază de pulbere de diamant, folosite pentru combaterea ridurilor și înlăturarea vergeturilor, au avantajul că nu produc alergii şi nu agresează pielea. Pulberea de diamant este hipoalergenă şi, deşi are acţiune abrazivă, nu agresează pielea sensibilă. „Din cauza oxidării celulare, carbonul din piele se pierde, lucru care are ca rezultat îmbătrânirea.Diamantul este constituit sută la sută din carbon. De aceea, praful de diamant, în combinaţie cu diferite substanţe (enzime, substanţe hidratante şi emoliente), încetineşte procesul de îmbătrânire, decongestionează pielea, favorizează eliminarea toxinelor şi îmbunătăţeşte oxigenarea celulelor“, explică medicul specialist dermatolog Carmen Mihăilescu de la Promote Studio, Bucureşti.
Combate şi vergeturile
Terapia pe bază de pulbere de diamant trebuie efectuată pe un ten curat şi uscat. Tratamentul îndepărtează celulele moarte şi reziduurile.
„Tehnica, denumită microdermabraziune, se poate efectua fie facial, ca tratament antiîmbătrânire, fie corporal, ca tratament antivergeturi. Odată cu această curăţare a pielii se obţine şi o stimulare a fibroblastelor (celulele superficiale ale pielii). Acestea vor determina o creştere a sintezei de colagen şi de elastină, proteine care dau elasticitate pielii”, spune Sorina Bratu, manager al centrului Keiko SlimSpa din Bucureşti.
Este indicat ca tratamentul să se urmeze timp de patru-şase săptămâni, la interval de şapte zile.Deşi rezultatele apar după prima şedinţă, sunt necesare şase tratamente, pentru ca efectele să persiste şase luni. Preţul unei şedinţe variază între 100 şi 150 de lei.
Întăritor pentru unghii
Pudra de diamant se foloseşte şi pentru îngrijirea unghiilor. În acest se