De mai bine de două luni, bucureşteanul Bogdan Voinea încercă să-şi ridice din service telefonul mobil cumpărat de la un magazin Internity. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
De fiecare dată însă a fost plimbat de cei care ar fi trebui să îl repare.
Principala nemlţumire a bucureşteanului este aceea că nu i se dă în schimb un alt telefon, aşa cum este prevăzut în fişa de service, pentru a putea beneficia de abonamentul pe care îl plăteşte în continuare. „Pentru că nu mi-am putut folosi telefonul din cauza lor, cred că ei ar trebui să achite abonamentul meu”, este de părere bărbatul.
Telefonul Motorola V3 a fost dus pentru prima dată în service acum două luni. „La două săptămâni l-am ridicat, însă am constatat că nu funcţionează şi l-am dus înapoi. După alte două săptămâni, m-au sunat cei de la Germanos să-mi spună ca defecţiunea a fost rezolvată. Am testat telefonul împreună cu consilierul şi directorul de magazin. Nici de această dată problema nu a fost remediată, urmând să-l trimită în service pentru a treia oară”, ne-a declarat Bogdan Voinea.
„Va primi un telefon nou”
Purtătorul de cuvânt al companiei Germanos, Eugen Secmerean, ne-au declarat: „S-a întocmit deja o rezoluţie de înlocuire a telefonului în urma defecţiunii constatate la service-ul autorizat Germanos. Pe baza acestei rezoluţii de înlocuire, Internity va oferi clientului un nou aparat Motorola V8”.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor spun că legislaţia în vigoare nu-i obligă pe operatorii economici să asigure un telefon cosumatorilor pe perioada cât aparatul lor se află „imobilizat” în service pentru reparaţii. „În cazul în care prin documentele de vânzare cumpărare (contract, factură fiscală, certificat de garanţie) ori prin materiale de publicitate se face o astfel de ofertă, operatorul economic resp