Familia Marcu, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria serviciilor medicale private, ar putea semna in acest an cel mai mare exit piata de profil, si una din putinele tranzactii din 2009, an inghetat de criza economica.
Care au fost inceputurile si cum conduce astazi Mihail Marcu un business care angajeaza aproape 1.000 de oameni si pe care l-a preluat de la mama sa, medicul pediatru Mihaela Cristescu, in 2004?
In 1996 Mihaela Cristescu cumpara un apartament pentru fiul sau Mihail Marcu, astazi presedintele MedLife, pe care insa il transforma intr-o policlinica in care lucrau patru doctori si o asistenta.
Initial functionau trei cabinete, care s-au extins treptat, iar dupa trei ani a aparut si laboratorul, suprafata totala ocupata ajungand la 440 mp.
"Extinderea a venit firesc, fara un business plan. A fost o idee de finalitate medicala, insa m-a ajutat si faptul ca am vazut niste clinici in Vest.", spune Mihaela Cristescu, fondatoarea MedLife.
In momentul in care a venit la conducerea companiei cu o cifra de afaceri de 1,5 mil. euro la acea vreme, Mihail Marcu avea experienta de vicepresedinte al RoBank, la care a renuntat pentru ca era constient ca poate face mai multi bani.
"De atunci l-am lasat sa faca ce vrea si din cand in cand mai exista divergente de opinie care in ultima perioada s-au mai ameliorat, pentru ca mi-am dat seama ca ce face, face bine. Cand a venit, policlinica mergea, eram pe profit, aveam bani in banca", spune Mihaela Cristescu. Clinicile private beneficiaza de unele dintre cele mai mari marje de profit din economie, dar si de ritmuri de cresteri de doua cifre.
"Nebunul" care a plecat din banca
"Aveam 3 mld. de lei vechi in cont si ma gandeam cum sa fac sa cresc. Din punct de vedere personal eram putin uimit ca mi se murdareau manecile la camasa. Cand lucram in banca aveau grija de m