Pe ultima sută de metri, mediciniştii din Craiova aşteaptă sponsori să-i sprijine financiar. Obiectivul: un concurs de dans caritabil.
Într-o sală de curs amenajată la repezeală, câţiva tineri fac ultimele repetiţii. Doi câte doi, echipaţi adecvat, încing podelele pe ritmuri când line, când îndrăcite: cha-cha-cha, vals, rock'n roll. În pauze - rare, ce-i drept, pentru că timpul îi presează şi mai au multe de pus la punct până la marele concurs, inclusiv să fie eliminaţi un sfert dintre ei - se strâng laolaltă şi discută, glumesc, povestesc diverse. În mai puţin de o lună, au reuşit să se cunoască, să se împrietenească. Şi, mai mult decât atât, să ducă la bun sfârşit şi anul acesta proiectul pe care şi l-au propus.
„Este cel de-al doilea an când se realizează acest proiect“, precizează cele două coordonatoare pe plan local, Alina Buşan şi Alexandra Deaconescu, ambele studente la Medicină în anul întâi şi membre ale Societăţii Studenţilor Medicinişti din Craiova (SSM). „Iniţiat la nivel naţional de FASMR - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România - şi preluat de câteva filiale din oraşele mari ale ţării, proiectul poartă numele simbolic de «Sănătate în paşi de dans». Obiectivul este acela de a promova acest sport care poate fi benefic pentru sănătate. În acelaşi timp, este o ocazie de a socializa, de a-ţi face noi prieteni. Noi ne-am propus însă ca proiectul nostru să aibă şi o finalitate caritabilă. Adică premiul pus în joc să fie donat unei asociaţii, instituţii, care se ocupă de persoanele defavorizate: copii cu handicap, orfani sau bătrâni din aziluri. Proiectul se înscrie în linia acţiunilor pe care SSM le promovează“, spun cele două coordonatoare.
Sponsori pentru un act caritabil
„Sănătate în paşi de dans“ a început pe 1 mai şi se va încheia pe 29 mai, când are loc concursul de la Sibiu. Din Craiova, s-au î