În prima zi a ultimei săptămâni din Florar, românii serbau a treia aflare a capului Sf. Ioan Botezătorul. În acea zi de sărbătoare, cunoscută în popor şi sub numele de Ioan Fierbe Piatră, oamenilor li se recomanda să nu lucreze, pentru a fi feriţi de furtună, fulger, trăsnet şi foc. La ordinea zilei în agricultură era întreţinerea culturilor, prilej pentru "întreceri socialiste" între CAP-urile patriei. Teatrul din Reşiţa aniversa 40 de ani de existenţă.
ZIUA LUI IOAN FIERBE PIATRĂ
La 25 mai se serba a treia aflare a capului Sf. Ioan Botezătorul, care marca totodată şi începutul sărbătorilor tradiţionale ale verii. În biserici, preoţii vor fi predicat despre Sfântul Ioan, tânărul sărac ademenit de o femeie foarte frumoasă, căruia Dumnezeu îi preschimbase capul cu al unei oi, pentru a-l feri de păcat. Capul tăiat şi lepădat de fecior, a fost descoperit, spune tradiţia, într-o zi de 25 mai. De atunci Biserica serbează Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătorii i se mai spune în calendarul popular şi Ioan Fierbe Piatră, cunoscut ca apărător de rele şi durere.
De ziua lui, oamenilor li se recomanda să nu lucreze, pentru a fi feriţi de furtună, fulger, trăsnet şi foc.
Se mai spunea că Ioan Fierbe Piatră ducea furtuna, descărcând-o în alte părţi, adeseori în livada celui ce-i necinstise sărbătoarea.
ZIUA NAŢIONALĂ A IORDANIEI
Cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale a Iordaniei, Nicolae Ceauşescu a trimis o scrisoare oficială Regelui Hussein Ibn Talal, prin care adresa "cele mai calde felicitări, urări de sănătate şi fericire personală, iar poporului iordanian prosperitate şi pace". La 24 mai, o manifestare culturală organizată de Institutul Român pentru Relaţiile Culturale cu Străinătatea (IRRCS) a marcat evenimentul. În prezenţa ambasadorului iordanian la Bucureşti, Yasin Istanbuli, a corpului diplomati