Ploile abundente căzute în ultimele săptămâni au dat tonul praşilei pe terenurile cultivate cu porumb, sfeclă de zahăr, floarea soarelui. Indicaţiile preţioase cereau "termene scurte" şi "lucrări de cea mai bună calitate". La sfârşitul lunii mai, "factorii de cultură" din Brăila au retras atestatele formaţiei de muzică uşoară Azur. Nelu Vlad, liderul trupei, a fost acuzat de "înregistrări ilegale pe benzi magnetice" şi de "poluarea mediului artistic".
INTERVIU PENTRU ARABI
Cu o zi în urmă, Nicolae Ceauşescu avusese o întâlnire cu reprezentanţii presei din Emiratele Arabe Unite. Preşedintele român i-a primit pe Mohammed Bin Aweidha (director general adjunct al cotidianului Al Wahda News) şi pe Jamal Al Majaida (comentator principal la acelaşi ziar). Trebuie să fi fost una din întâlnirile de presă aranjate de partea română, pentru a menţine la cote înalte prestigiul politic în străinătate al "Tovarăşului". Probabil, cititorii arabi vor fi primit în urma interviului câteva mostre din "gândirea creatoare" a lui Nicolae Ceauşescu, despre edificarea socialismului şi a comunismului. Altă dată căutat de hebdomadarele importante ale mapamondului, în 1989 "Geniul din Scorniceşti" mai avea trecere doar la presa lumii a treia.
ÎN AGRICULTURĂ SE CEREAU "TERMENE SCURTE" ŞI "LUCRĂRI DE BUNĂ CALITATE"
Institutul de Meteorologie şi Hidrologie (IMH) informa că luna mai fusese bogată în precipitaţii.
Deşi mai reduse în Dobrogea, sudul Moldovei şi Bărăgan, ploile căzuseră în cantităţi mari în celelalte regiuni ale ţării, atingând chiar şi cote de 15-20 litri pe metrul pătrat. Umiditatea solului ajutase la dezvoltarea plantelor cultivate, lucrările agricole ale lunii fiind praşila mecanică şi manuală. Din datele furnizate de Ministerul Agriculturii reieşea că sfecla de zahăr fusese prăşită în procent de 83%, floarea soarelui - 86%, porumbul