- Vi s-a taiat maioneza? Puneti câteva linguri într-o cescuta, amestecati cu lapte rece, apoi reintroduceti în maioneza. Adaugati si câteva picaturi de otet.
- Laptele acrit trebuie lasat sa se îngroase. Presarat cu zahar si scortisoara constituie un desert dietetic.
- Ceapa si usturoiul taiate, ramase de la prepararea mâncarii, se pastreaza bine, fara sa-si piarda gustul si sa-si împrastie mirosul, daca sunt tinute într-un borcanel cu capac, la frigider.
- Castravetii nu trebuie curatati niciodata dinspre coada, locul de depozitare al amarelii. Porniti cu cutitul de la vârf.
- Patrunjelul ramâne proaspat si nu-si pierde vitaminele daca se pastreaza între doua farfurii adânci.
- Orezul din umpluturi (sarmale, ardei etc.) trebuie sa fie pe jumatate fiert. Preparatele vor fi mai afânate si vor avea un gust deosebit.
- Ficatul prăjit devine mai digerabil dacă se stropeşte cu câteva picături de lămâie sau de oţet.
- Salata e veştedă: puneţi-o cinci minute în apă cu suc de lămâie
- Supa este prea groasă: subţiaţi-o cu lapte sau apă fiartă cu Vegeta sau Knorr.
- Supa e prea subţire: adăugaţi în ea puţin zeamil frecat cu apă, apoi daţi-o într-un clocot.
- Nu aveţi pesmet pentru chiftele: tăvăliţi-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puţină făină.
- Sosul are cocoloaşe: bateţi-l bine cu telul, apoi strecuraţi-l prin sită, în alt vas.
- Varza roşie e prea sărată: adăugaţi 2 mere tăiate bucăţele sau un cartof crud, ras.
- Carnea din supă nu fierbe: puneţi în oală un cui nou.
- Vi s-a taiat maioneza? Puneti câteva linguri într-o cescuta, amestecati cu lapte rece, apoi reintroduceti în maioneza. Adaugati si câteva picaturi de otet.
- Laptele acrit trebuie lasat sa se îngroase. Presarat cu zahar si scortisoara constituie un desert dietetic.
- Ceapa si usturoiul taiate, ramase de