Dobanzile la creditele de retail in lei si in euro vandute de Banca Romaneasca pana la sfarsitul lui 2008 au scazut cu circa un punct, dupa ajustarea periodica de saptamana aceasta.
Pentru creditele de nevoi personale in lei dobanda de baza (la care se adauga marja bancii mentionata in contract) a coborat cu pana la un punct, la 11,77% pe an. La creditele de nevoi personale in euro, dobanda de baza a coborat cu 1,3 puncte procentuale, la 5,1% pe an. "Scaderea dobanzilor va determina astfel si o mai mare stabilitate financiara a clientilor nostri", afirma reprezentantii bancii. Dobanda de baza se calculeaza pe baza unor indicatori de referinta ai pietelor monetare interbancare (ROBOR pentru lei sau EURIBOR pentru euro, pentru scadenta de trei luni), la care se adauga costul riscului de tara si costul rezervelor minime obligatorii, potrivit explicatiilor disponibile pe site-ul bancii.
La creditele de consum banca aplica marje de 4,33 puncte la lei, respectiv 4,97 puncte la euro, care se adauga dobanzii de baza. Astfel, costul unui credit in lei ajunge la 16,1% pe an, iar la euro dobanda este de 10,07% pe an.
Dobanzile la creditele de retail in lei si in euro vandute de Banca Romaneasca pana la sfarsitul lui 2008 au scazut cu circa un punct, dupa ajustarea periodica de saptamana aceasta.
Pentru creditele de nevoi personale in lei dobanda de baza (la care se adauga marja bancii mentionata in contract) a coborat cu pana la un punct, la 11,77% pe an. La creditele de nevoi personale in euro, dobanda de baza a coborat cu 1,3 puncte procentuale, la 5,1% pe an. "Scaderea dobanzilor va determina astfel si o mai mare stabilitate financiara a clientilor nostri", afirma reprezentantii bancii. Dobanda de baza se calculeaza pe baza unor indicatori de referinta ai pietelor monetare interbancare (ROBOR pentru lei sau EURIBOR pentru euro, pentru scadenta