Ingrediente: faina de malai, piept de pui, ceapa, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel verde, smanmtana
Mod de preparare:
Se face o mamaliga vartoasa din faina malai amestecata in apa clocotita cu un pic de sare, se fierbe pana se despreinde de peretii vasului. O ceapa taiata julien se pune la calit in ulei intr-o tigaie, dupa care se adauga bucatile de carne de pui, (piept, pulpe sau aripi), se pune sarea apoi piper macinat si un pic de boia si se acopera cu apa calda, se lasa la fiert la foc mic, pana se face moale carnea. La nevoie se mai adauga apa calda, ca sa nu se prinda. Cand e gata se ia de pe foc, se serveste cu mamaliguta, asortata cu smantana si cateva frunze de patrunjel verde.
Ingrediente: faina de malai, piept de pui, ceapa, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel verde, smanmtana
Mod de preparare:
Se face o mamaliga vartoasa din faina malai amestecata in apa clocotita cu un pic de sare, se fierbe pana se despreinde de peretii vasului. O ceapa taiata julien se pune la calit in ulei intr-o tigaie, dupa care se adauga bucatile de carne de pui, (piept, pulpe sau aripi), se pune sarea apoi piper macinat si un pic de boia si se acopera cu apa calda, se lasa la fiert la foc mic, pana se face moale carnea. La nevoie se mai adauga apa calda, ca sa nu se prinda. Cand e gata se ia de pe foc, se serveste cu mamaliguta, asortata cu smantana si cateva frunze de patrunjel verde.