Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), care a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Consiliul Concurenţei şi Garda Financiară privind activitatea Allianz-Ţiriac Asigurări, a iniţiat un demers similar şi în cazul Omniasig, pentru clauze considerate nelegale. „Asociaţia deplânge demersurile companiei de asigurări Omniasig de a rezilia convenţiile de colaborare încheiate cu unităţile reparatoare partenere, încercând să le oblige să accep
Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), care a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Consiliul Concurenţei şi Garda Financiară privind activitatea Allianz-Ţiriac Asigurări, a iniţiat un demers similar şi în cazul Omniasig, pentru clauze considerate nelegale.
„Asociaţia deplânge demersurile companiei de asigurări Omniasig de a rezilia convenţiile de colaborare încheiate cu unităţile reparatoare partenere, încercând să le oblige să accepte clauze contractuale anticoncurenţiale şi nelegale. Mai mult, o serie de clauze propuse de Omniasig - sub o aparentă legalitate - constituie, de fapt, operaţiuni şi activităţi contrare obiectului său de activitate”, se arată într-un comunicat al ASSAI, preluat de Mediafax.
Sursa citată susţine că service-urilor li se impune să comande piese de la un singur furnizor agreat de către Omniasig, piesele fiind, de fapt, cumpărate de companie prin încălcarea dispoziţiilor legale care interzic asiguratorilor să desfăşoare orice altă activitate în afară de cea de asigurare, iar clientul nu va beneficia de garanţie pentru piese.
"Omniasig ameninţă că nu va mai acorda «avantajul sistemului de decontare directă» (plată a despăgubirilor aferente reparaţiilor bunului asiguratului) acelor societăţi de service reparatoare care nu vor accepta aceste noi clauze. Există indicii că asiguratorul încearcă să impună în mod abuziv partener