Barbatii, si nu femeile, sunt sexul slab, potrivit unui studiu publicat recent si citat de The Telegraph, in editia electronica. Oamenii de stiinta au descoperit ca, in timpul sarcinii, este mult mai probabil ca un fat de sex masculin sa dezvolte complicatii.
In plus, in cazul copiilor de sex masculin riscul de nastere dificila sau prematura este mult mai mare.
Diferentele dintre dintre cele doua sexe se mentin si in perioda adulta a vietii: barbatii sunt mai vulnerabili la infectii si nu rezista la fel de bine ca femeile in fata bolilor.
Profesorul Marek Glezerman a studiat 66.000 de nasteri la Israel's Rabin Medical Centre in perioada 1995 - 2006.
El a descoperit ca la sarcinile cu feti de sex masculin apar mult mai des complicatii, iar aceasta vulnerabilitate continua pe parcursul intregii vieti.
"Se stie ca barbatii au o viata mai scurta, sunt mai sensibili in fata infectiilor si nu rezista la fel de bine ca femeile in fata bolilor. Cu alte cuvinte, barbatii sunt, de fapt, sexul slab", a declarat profesorul.
Intr-un studiu prezentat Societatii israeline pentru o medicina diferentiata pe sexe, prof Glezerman afirma: "Barbatii sunt asociati cu riscuri mai mari in perioada neonatala si este mult mai probabil sa se expuna unor comportamente periculoase in cursul vietii".
El sustine ca aceste dovezi demonstreaza ca medicina trebuie 'ajustata' la nevoile specifice ale barbatilor si ale femeilor.
"Este aproape ca si cum barbatii si femeile ar fi specii diferite", explica profesorul.
"O abordare unica a problemelor cu care se confrunta cele doua sexe este o nedreptate la adresa barbatilor si a femeilor", isi incheie argumentatia profesorul Marek Glezerman. Barbatii, si nu femeile, sunt sexul slab, potrivit unui studiu publicat recent si citat de The Telegraph, in editia ele