Pasaje subterane sau supraterane, străpungeri, bulevarde reabilitate, cu alte cuvinte, multe proiecte anunţate de primarul Sorin Oprescu pentru perioada următoare.
Ar mai fi totuşi o problemă, cea a banilor. În acest moment sunt fonduri doar pentru o mică parte din lucrări, altele însă aşteaptă finanţarea de la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. Primarul Capitalei a explicat ieri că procedura de obţinere a fondurilor europene nerambursabile este "foarte greoaie", deoarece municipalitatea trebuie să facă dovada că are în proprietate acele artere de circulaţie pentru care se solicită fonduri.
"Şeful Agenţiei de Dezvoltare mi-a spus: «Domnule primar, vă iubesc, vă stimez, dar nu vrea ministrul Dezvoltării să vă dau bani. Mă omoară frânele care sunt puse de ai noştri»", a spus edilul Capitalei. Deocamdată vor începe în luna iunie proiecte finanţate de municipalitate, ca realizarea diametralei N-S Buzeşti-Berzei-Uranus, ce va fi făcută pe două tronsoane, primul din Piaţa Victoriei până la Polizu şi de la Ştirbei Vodă până la Vasile Pârvan, iar cea de-a doua, de la Strada Berzei către Palatul Parlamentului.
De asemenea, va fi începută străpungerea de la Bulevardul Timişoara către Şoseaua de Centură a Capitalei, cea de la Bulevardul 1 Mai până la Drumul Sării, precum şi străpungerea şi supralărgirea Străzii Avionului-Pipera până la linia de centură. Pasajele băgate în renovare sunt Muncii, Unirii şi Victoriei. Unul dintre proiectele ce aşteaptă finanţare de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională este realizarea pasajului superior Doamna Ghica-Colentina, care va fi suprateran, costurile estimate fiind de 16,4 milioane de euro.
Un alt pasaj care va intra în lucru imediat ce va primi finanţare este cel de sub calea ferată Elena Văcărescu-Şoseaua Nordului, fiind necesare 27 milioane de euro.
Pasaje subteran