Una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor străini până în 1989, complexul Steaua de Mare din Eforie Nord riscă să devină o ruină. Baza de tratament de aici se mai menţine în activitate doar datorită entuziasmului şi loialităţii salariaţilor şi pacienţilor. Revigorarea turismului balnear şi prelungirea sezonului estival sunt două dintre temele preferate ale ministrului Turismului, Elena Udrea. Dar cum viaţa bate şi filmul, la fel păţesc şi discursurile "blondei de la Cotroceni", bune doar de băgat "pe sticlă" la ore de maximă audienţă.
Complexul Steaua de Mare din Eforie Nord trece de câţiva ani printr-un coşmar din cauza procedurilor de insolvenţă care tot trenează, iar baza de tratament de aici te şi miri că mai funcţionează. Potenţialul curativ, dar şi turistic al bazei este unul uriaş, care nu poate fi trecut cu vederea. Aceasta se alimentează cu nămol de la Techirghiol şi apă sărată pentru băi terapeutice din acelaşi renumit ghiol.
DECLIN
În 1971, când s-a inaugurat această bază, ea a devenit destinaţie pentru mii de turişti germani, nordici, francezi sau belgieni. "Veneau avioane întregi de germani pentru noi", cum povestesc azi angajaţii. Zilnic, prin baza de tratament treceau până la 1.500 de pacienţi, iar fiecare dintre cei 15 doctori se îngrijeau şi de câte 50-60 de oameni în cele opt ore de program, care de cele mai multe ori se prelungeau.
Cele trei hoteluri de lângă instituţia medicală erau legate de aceasta prin culoare, ceea ce făcea posibilă funcţionarea acesteia 12 luni pe an. Instalaţia proprie de încălzire a îmbătrânit o dată cu Spitalul, iar hotelurile sunt acum închise şi nu vor mai aştepta turişti prea curând.
Astăzi, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Reparatorie şi Balneologie din Eforie Nord are 175 de paturi, nici alea ocupate, iar în ambulatoriu abia intră zilnic câteva zeci d