Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc din judeţul Bihor, dar a păstrat complexul cinegetic din localitate. Sursa: Codrin Prisecaru
Potrivit Mediafax, acesta a renunţat la ce le peste 10.200 de hectare, dar va păstra complexul cinegetic, cu o suprafaţă de peste 1.150 de hectare. Acesta din urmă are statutul unei crescătorii de vânat.
Tariful de gestionare a fondului a crescut foarte mult, fiind majorat începând cu sezonul de vânătoare actual, care a debutat la 15 mai. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat că taxa pentru gestionarea fondului de vânătoare era de aproximativ 20.000 de euro pe an, dar odată cu modificarea legislaţiei din domeniu aceasta a ajuns să depăşească 300.000 de euro/anual.
Omul de afaceri a vrut domeniul până în 2015
Fondul cinegetic poate fi atribuit direct către o persoană fizică sau o asociaţie de proprietari, care deţin cel puţin 51% din suprafaţa fondului. În cazul în care documentaţia nu este depusă în termen de 15 zile de la data anunţului din 21 mai, Ministerul Agriculturii va organiza o licitaţie pentru atribuirea gestiunii fondului de vânătoare.
Contractul de gestionare a fondului cinegetic va fi semnat pe 10 ani, fie că acesta va fi atribuit direct sau prin licitaţie. Domeniul de la Balc se află în administrarea Direcţiei Silvice Oradea. Ion Ţiriac avea din 2005 în concesiune acest domeniu de vânătoare, până în anul 2015. Acest teren este recunoscut pentru vânătorile organizate anual de omul de afaceri Ion Ţiriac.