* luni, în pub-ul Kalos Kai, scriitorii Diana Corcan şi Liviu G. Stan au prezentat publicului brăilean ultimele lor volume
Şirul monoton al lansărilor de carte realizate la Brăila, în obişnuitele săli ale instituţiilor culturale a fost spart, luni după-amiază, de tinerii scriitori Diana Corcan şi Liviu G. Stan. Ei au preferat să aducă la cunoştiinţa publicului brăilean apariţiile cărţilor lor, "Corabia pisicilor galbene" şi "Yima", într-un spaţiu nonconformist - pub-ul Kalos Kai.
Despre cartea Dianei Corcan a vorbit scriitorul Radu Aldulescu, iar despre "Yima", scriitorul Cristian Robu Corcan. Cele două volume fac parte din colecţia "Poeţi români contemporani" de la editura Brumar şi au fost pentru prima dată lansate la târgul de carte Gaudeamus, din noiembrie anul trecut.
Evenimentul a fost deschis de redactorul şef al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", scriitorul Marian Coman, căruia i-a revenit sarcina de a-i prezenta pe protagonişti şi pe invitaţii acestora. "Noi vrem să renunţăm la tipul de manifestări culturale scorţoase derulate prin instituţii culturale prăfuite. Este, poate, o idee inedită pentru Brăila, dar practicată peste tot în oraşele cu o tradiţie culturală. Sunt de părere că literatura modernă trebuie să vină în întâmpinarea publicului şi să nu mai aştepte ca publicul să vină către ea", a declarat Marian Coman.
Scriitorul bucureştean Radu Aldulescu consideră că poezia Dianei Corcan este greu de explicat şi, în loc să o explice, a ţinut să o situeze în contextul literaturii de astăzi: "Diana Corcan instrumentează un discurs poetic rupt oarecum de semnele şi direcţia poeziei nouăzeciste sau douămiiste. Generaţia anilor 90 şi 2000 este alcătuită din nişte mii de nume de poeţi plublicaţi, faţă de optzeciştii publicaţi, care sunt maxim o sută. La vârfurile acestor mii de nouăzecişti şi douămiişti se pot distinge, la o riguoare, n