După demonstraţia utilizării scanerului care depistează temperatura corpului de către o firmă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, maşinăria a rămas acolo, dar nu o foloseşte nimeni. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că nu-l recomandă, Ministerul Sănătăţii a spus la fel. Avem scanerul disponibil, dar nu l-am amplasat pentru că trebuie folosit de o persoană calificată, un medic, nu de noi. Nu e job-ul nostru să-i călcăm pe bombeu pe cei de la Sănătate. Suntem pregătiţi pentru măsuri, iar activitatea pe aeroport se desfăşoară normal”, a declarat pentru Gândul, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului.
Nici la Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa nu are cine să folosească scanerul, deşi acesta a fost amplasat. Reprezentanţii de aici nu au primit nici o notificare din partea autorităţilor cu privire la acest aparat, dar au în permanenţă o ambulanţă proprie şi o echipă medicală. De la mediatizarea intensă a gripi porcine, pasagerii de pe aeroportul din Băneasa au primit fluturaşi cu informaţii referitoare la gripă şi cum se pot afla simptomele. „Aşteptăm exact să vedem ce măsuri trebuie luate. Deocamdată, noi am decis să intensificăm măsurile luate până acum”, ne-a declarat Stefan Mladin, directorul general al aeroportului. Din 2 iunie, se vor relua cursele directe între Bucureşti şi New York, cu patru zboruri pe săptămână pe aeroportul Henri Coandă. (A.G.)
După demonstraţia utilizării scanerului care depistează temperatura corpului de către o firmă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, maşinăria a rămas acolo, dar nu o foloseşte nimeni. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că nu-l recomandă, Ministerul Sănătăţii a spus la fel. Avem scanerul disponibil, dar nu l-am amplasat pentru că trebuie folosit de o persoană calificată, un medic, nu de noi. Nu e job-ul nostru să-i călcăm pe bombeu pe cei de la Sănăt