În fiecare primăvară, de câţiva ani, la Cluj-Napoca se desfăşura "primăvara cinematografică". După nume, te-ai aştepta să fie vorba despre vreun festival de film. În realitate, "manifestările cultural-artistice" reunite sub această titulatură omagiau pe şeful statului şi partidul conducător.
Studenţii la "Construcţii" făceau practica pe şantier. În Bucureşti, mulţi dintre ei erau distribuiţi la ansamblul de locuinţe din zona Cheile Zănoagei, staţia de metroul Titan, cupolele de la complexurile Pantelimon şi Unirii, amenajarea lacului Dâmboviţa. Între 27 mai şi 2 iunie, s-au desfăşurat "Zilele cărţii pentru copii", în cadrul ediţiei a VII-a a Festivalului naţional "Cântarea României". În şcoli, grădiniţe, case ale pionierilor şi şoimilor patriei, biblioteci, librării, la case de cultură şi cămine culturale aveau loc întâlniri cu scriitori, lansări de cărţi, concursuri şi expoziţii de desene.
ŞANTIERELE, "AMFITEATRE" ALE STUDENŢILOR LA CONSTRUCŢII
Studenţii de la Facultatea de Construcţii Civile şi de la Facultatea de Hidrotehnică, Drumuri şi Căi Ferate făceau practica pe şantierele patriei.
"Sunt tineri şi entuziaşti, sunt cutezători, scria Informaţia Bucureştiului despre viitorii ingineri. Au şansa de a fi contemporani cu cea mai strălucită epocă din istoria României. Sunt participanţi şi beneficiari la impresionanta operă a modernizării Capitalei." În 1989, mulţi dintre ei erau distribuiţi în Bucureşti la construcţia ansamblului de locuinţe din zona Cheile Zănoagei, la blocurile din Şoseaua Olteniţei, staţia de metroul Titan, turnul de încercare de la IFMA, cupolele de la complexurile Pantelimon şi Unirii, amenajarea lacului Dâmboviţa (unde exista Şantierul naţional al tineretului). "Este foarte bine - pentru noi e deosebit de mobilizator - că majoritatea lucrărilor de diplomă fac obiectul unor contr