Fotbalul din România se întoarce la originile sale, atunci când cea mai mare parte a echipelor româneşti aveau în lot fotbalişti veniţi de peste hotare. Deşi în acest moment numărul străinilor este unul mare, jucătorii au devenit profesionişti, iar sumele pe care sunt achiziţionaţi sunt din ce în ce mai consistente, doar câţiva au reuşit să intre în analele fotbalului românesc prin reuşite notabile. Cel mai scump jucăt Fotbalul din România se întoarce la originile sale, atunci când cea mai mare parte a echipelor româneşti aveau în lot fotbalişti veniţi de peste hotare. Deşi în acest moment numărul străinilor este unul mare, jucătorii au devenit profesionişti, iar sumele pe care sunt achiziţionaţi sunt din ce în ce mai consistente, doar câţiva au reuşit să intre în analele fotbalului românesc prin reuşite notabile. Cel mai scump jucăt
Fotbalul din România se întoarce la originile sale, atunci când cea mai mare parte a echipelor româneşti aveau în lot fotbalişti veniţi de peste hotare. Deşi în acest moment numărul străinilor este unul mare, jucătorii au devenit profesionişti, iar sumele pe care sunt achiziţionaţi sunt din ce în ce mai consistente, doar câţiva au reuşit să intre în analele fotbalului românesc prin reuşite notabile.
Jucătorii născuţi în afara teritoriului României care au jucat pentru echipa naţională a ţării noastre sunt:
- Adalbert Ritter, Alois Szilagy, Elemer Hirsch, Deszo Jakobi, Nicolae Honigsberg, Francisc Zimmermann, Carol Frech, Paul Schiller (primul meci al echipei naţionale, 1922, toţi născuţi pe teritoriul Austro-Ungariei)
- Charles Kohler (Elveţia, un meci în 1925)
- Svetozar Popovici (Iugoslavia, un meci în 1925)
- Ladislau Raffinsky (Ungaria, 20 de meciuri între 1929-1938)
- Lazăr Sfera (Austro-Ungaria, 14 meciuri între 1931-1941)
- Zoltan Beke (Austro- Ungaria, 6 meciuri între 1935-1937