România a făcut unele greşeli legislative în domeniul energiei şi devine obligatorie „regândirea” sistemului în actualul context economic şi al evoluţiei sectorului de profil la nivel global, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu. „Sistemul energetic trebuie decretat prin lege strategic şi trebuie procedurate toate activităţile”, a spus Iulian Iancu. El susţine că reconfigurarea sistemului energetic este „un pas obligatoriu” şi că energia est
România a făcut unele greşeli legislative în domeniul energiei şi devine obligatorie „regândirea” sistemului în actualul context economic şi al evoluţiei sectorului de profil la nivel global, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu.
„Sistemul energetic trebuie decretat prin lege strategic şi trebuie procedurate toate activităţile”, a spus Iulian Iancu.
El susţine că reconfigurarea sistemului energetic este „un pas obligatoriu” şi că energia este „sângele activităţii economice”. Pe lângă potenţialul de export, energia reprezintă o şansă de susţinere a altor investiţii, potrivit lui Iancu.
„În jurul nostru (în Europa de Sud-Est, n.r.) proiectele se mişcă cu o viteză extraordinară, iar noi am rămas în afara lor”, a spus deputatul PSD.
Iancu a arătat că în România s-a produs un lanţ lung de greşeli în domeniul energetic. „Ne-am jucat cu ordonanţele de spargere a sistemului energetic şi cu HG-urile privind realizarea unui program de termoficare”, a susţinut el.
Pentru următorii 2 ani, unele studii arată că sectorul energetic mondial va cunoaşte un regres din punct de vedere al fluxurilor financiare, priorităţile vor viza energia nucleară şi în cogenerare, iar ţiţeiul va fi „marele perdant”, conform lui Iancu.
Deputatul PSD a mai precizat că printre problemele cu care se confruntă sistemul energetic la nivel mondial se numără cele care ţin de resursele umane, congestiile în zona de producţie, lo